Natuurlijk Wonen al sinds 1995 dé leukste Woonwinkel in Noord-Holland een bijzondere sfeervolle Conceptstore gevestigt in Schagen met een passie voor duurzame, pure en natuurlijke materialen. De met veel zorg uitgekozen meubelmerken en de voorkeur voor milieu vriendelijke meubelen en woonaccessoires ziet u terug in onze 2000m² woonwinkel én online in onze webshop. "Natuurlijk wonen" verwijst naar een benadering van interieurinrichting en lifestyle die gericht is op het creëren van een gezonde en milieuvriendelijke en duurzame woonomgeving.

Natuurlijk wonen is vooral gericht op het creëren van een harmonieuze balans tussen de leefbare woonomgeving en het milieu, met als doel een gezonde en duurzame levensstijl te ondersteunen. Het kan worden aangepast aan de persoonlijke smaak en behoeften van individuen, en er zijn tal van mogelijkheden om duurzaamheid en milieubewustzijn in elke levensstijl te integreren. Bekend om onze unieke huisstijl bieden wij ook interieuradvies en styling en een breed assortiment woonaccessoires aan mode en sieraden, verlichting en unieke lifestyle producten. 

Hieronder ziet u een aantal van onze meest favoriete meubelmerken, Enjoy!  1. Gebruik van duurzame materialen: Natuurlijk wonen houdt in dat er gebruik wordt gemaakt van materialen die op een duurzame manier zijn geproduceerd en die de impact op het milieu minimaliseren. Dit omvat bijvoorbeeld het gebruik van gerecycled hout, FSC-gecertificeerd hout, bamboe en andere hernieuwbare materialen..

  2. Gezonde luchtkwaliteit: Natuurlijk wonen omvat ook het streven naar een gezonde binnenluchtkwaliteit. Dit kan worden bereikt door het minimaliseren van het gebruik van giftige stoffen en vluchtige organische stoffen (VOS) in verf, meubels en materialen, met een natuurlijke finish.

  3. Minimalisme en eenvoud: Het minimaliseren van rommel en overbodige bezittingen is een belangrijk aspect van natuurlijk wonen. Het draagt bij aan een gevoel van rust en welzijn en kan helpen om de ecologische voetafdruk te verkleinen, soms zijn onze geleverde meubelen onverpakt en niet voorzien van plastic of karton, als dat wel het geval is wordt er gebruik gemaakt van afbreekbaar plastic en nemen wij het karton weer mee.

  4. Biophilic design: Natuurlijk wonen moedigt het gebruik van biophilic designprincipes aan, wat inhoudt dat natuurlijke elementen zoals planten, water en natuurlijke materialen worden geïntegreerd in de woonruimte. Dit versterkt het contact met de natuur en kan de algehele levenskwaliteit verbeteren.

  5. Hergebruik en upcycling: Bij het aanschaffen van nieuwe producten moedigt Natuurlijk wonen ook het hergebruik van recycling en upcycling van producten aan. Dit zijn onder andere FSC meubels van gerecycled teakhout of stoelen van gerecyclede petflessen.

  6. Bewuste consumptie: Het gaat ook om bewuste keuzes maken bij het kopen van nieuwe items, met aandacht voor de herkomst, productiemethoden en de levensduur van de producten, eens gemaakt en geproduceerd kan niet altijd retour een meubel custommade naar wens gemaakt voor u betekent een definitieve aankoop.
     

 


betaalmogelijkheden