De Eetkamer als Leefruimte: Inspiratie en tips voor jouw stijl.

Je eetkamer is meer dan alleen een plek om te eten; het is een centraal punt van samenzijn en gezelligheid in huis. Of je nu te maken hebt met een kleine ruimte, twijfelt tussen een ronde of rechthoekige tafel, overweegt een eetkamerbank of losse stoelen, of harmonie wilt tussen je eetkamer en keuken, wij helpen je graag met inzichten en ideeën met behulp van inspiratie en tips om de juiste keuzes te maken!

1. Kleine Eetkamers: Slim Ruimtegebruik

In kleine eetkamers draait alles om slim ruimtegebruik. Kies een compacte eettafel, bijvoorbeeld de Bok Extendable van Ethnicraft, deze is uitschuifbaar, super handig voor wanneer je gasten hebt. Gebruik lichte kleuren op de muren en meubels om de ruimte groter te laten lijken en kies stoelen zonder armleuningen voor een luchtigere uitstraling.

2. Ronde Tafels vs. Rechthoekige Tafels: Kies Jouw Stijl

Ronde tafels creëren een intieme sfeer en bevorderen gesprekken. Ze zijn ideaal voor kleinere ruimtes en voegen een vleugje elegantie toe. Rechthoekige tafels zijn perfect voor lange eetkamers en bieden een strakke, moderne uitstraling. Kies de vorm die het beste bij jouw stijl en ruimte past.

3. Eetkamerbank of Losse Stoelen: Mix & Match

Overweeg het gebruik van een eetkamerbank in plaats van traditionele stoelen. Een eetkamerbank, zoals de Right van Bodilson, kan ruimtebesparend zijn en een gezellige uitstraling geven. Combineer dit met losse stoelen in verschillende stijlen voor een speelse look.

4. Matchen met de Keuken: Harmonieuze Overgang

Om een harmonieuze overgang tussen je eetkamer en keuken te creëren, kies je voor vergelijkbare kleuren en materialen. Kies je voor een lichte keuken? Kies dan niet voor te donkere meubelen, het contrast kan te hard worden. Maak bijvoorbeeld gebruik van een mooie houten wandplank in dezelfde houtsoort als je eettafel. Zo creeër je een rustig geheel en maak bijvoorbeeld gebruik van accentkleuren in je accessoires of eetkamerstoelen.

5. Verlichting en Accessoires: Sfeer Creëren

De juiste verlichting en accessoires kunnen de sfeer in je eetkamer bepalen. Hang een opvallende lamp van HKliving of dBodhi boven de tafel voor een statement. Maak van je servies een eyecatcher. Het servies van HKliving is te mooi om in de kast te verstoppen. Laat het vooral zien in de keuken en geef direct een persoonlijke touch aan de ruimte.

Of je nu een kleine eetkamer hebt, twijfelt over de tafelvorm, speelt met zitopties of streeft naar harmonie met je keuken, er zijn altijd manieren om van je eetkamer een gastvrije en stijlvolle leefruimte te maken. Met prachtige producten van woonmerken zoals Ethnicraft, HKliving, MidJ en Bodilson, kun je jouw eetkamer transformeren tot een plek waar je met plezier dineert en tijd doorbrengt met vrienden.

Bezig met laden...
visibility

dBodhi Brandy Wing Lampshade 90cm

429,00

visibility

Dbodhi Bright Drum Lamp Charcoal 80cm

399,00

visibility

Dbodhi Bright Drum Lamp Pure 80cm

399,00

visibility

Ethnicraft Bok chair oak black

Ethnicraft Bok chair oak black

619,00

visibility

Ethnicraft Bok dining table teak 200

Ethnicraft Bok dining table teak 200

1.799,00

visibility

Ethnicraft Bok Extendable Dining Table Oak Rectangular

3.969,00

visibility

Ethnicraft Corto Dining Table Varnished Oak Brown Square

2.759,00

visibility

Ethnicraft Extendable Dining Table Varnished Oak Black Round

3.249,00

visibility

Ethnicraft Oak Mikado dining table black 240cm

Gemaakt van zwart getint geborsteld eiken met een vernisafwerking en verkrijgbaar in 3 afmetingen.

3.129,00

visibility

HKliving Dining table cream round 130cm (Tweede kansje)

Deze ronde eettafel is in onze showroom te bezichtigen.

2.595,00

visibility

Midj Guapa swivel armchair P MX CU

Design Beatriz Sempere, Franco Poli - 2014

878,00

visibility

Vtwonen Dining Eetkamerstoel Teddy Off White

249,00


betaalmogelijkheden